Ramona Nieuwenhuisen heeft in opdracht van de Provincie Limburg de carnavalsposter 2024 gemaakt. Met deze kunstposter wordt een traditie voortgezet. En daarmee wordt het in stand houden en bevorderen van de lokale Vastelaovend als een uiting van levende volkscultuur en folklore in Limburg bevordert.

Nog geen drie dagen na de onthulling zwaren vrijwel alle 75.000 exemplaren van de kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg 2024’ de deur uit. Het kunstwerk, dit jaar ontworpen door de Tegelse kunstenares Ramona Nieuwenhuisen, werd eerder gepresenteerd in het Gouvernement in Maastricht en was in de vorm van een gratis poster af te halen bij 52 afgiftepunten van De Limburger in de hele provincie. 

Expositie
Het originele kunstwerk van Ramona Nieuwenhuisen, waarop de poster dus is gebaseerd, is tot en met 8 februari te zien in de hal van het Provinciehuis in Maastricht. Daar hangen ook de originele kunstwerken van eerdere Vastelaovendposters. Na carnaval wordt het werk van Nieuwenhuisen uitgeleend aan het Limburgs Museum in Venlo, waar het te bewonderen zal zijn als onderdeel van de tentoonstelling ‘Feest!'.