Thijs Brand en bestuur

Op zaterdag 30 november 2019 heeft Thijs Brand uit handen van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge de Orde van de Gulden Humor 2019 mogen ontvangen.

Tijdens de ceremonie, georganiseerd door de Baeker Pottentaote in de Martinuskerk in Beek, ontving hij de Orde uit handen van President Raymond Vlecken van de SLV.

's-Avonds was er een groot feest in de Mondial in Beek. Alles bij elkaar een zeer mooie dag die perfect georganiseerd was.

Maar het belangrijkste is dat Thijs Brand zeer vereerd was en hij een verdiende drager van de Orde is.

Delen op socialmedia?

Schermafbeelding 2019 11 19 om 20.45.10

Schermafbeelding 2019 11 19 om 20.44.46

Op zaterdag 16 november kreeg Han Peters van D'n Oeles in Tegelen een Orde van Verdienste uitgereikt uit handen van de SLV. D'n Oeles had hem voorgedragen voor zijn buitengewone verdiensten voor de vereniging.

Raadslid, bestuurslid, ceremoniemeester en 2e sekretaris. Daarnaast actief in vele commissies: Muziek-, Prinsen-, Dansgarde-, Onderscheidingen- en Eten en Drinkencommissie. En tot slot ook nog drager van de Zilveren Oelesspeld. Het is hem van harte gegund.

Tevens hadden de bestuursleden van de SLV aandacht voor de Vorstenwissel bij D'en Oeles: Roy Peters nam die taak over van Gé Cornet. De SLV-cuvé kregen beiden aangeboden.

Delen op socialmedia?

IMG 6822

Ons bereikte het droevige bericht dat op vrijdag 1 november Naad Imkamp plotseling is overleden.

Hij was een meer dan gewaardeerd lid van D'n Uul in Roermond. Oud Vorst, oud voorzitter, Broor van D'n Uul en Erelid.

Tevens was hij Erelid van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge. Wij wensen zijn familie en D'n Uul heel veel sterkte toe met dit verlies.

Delen op socialmedia?

Schermafbeelding 2019 11 01 om 10.35.19

Het Jubileumboek "Handreiking Optochten", dat ter gelegenheid van het 5 x 11 jarig jubileum van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge werd uitgegeven, is een doorslaand succes.

Vanaf 11 november is dit boek digitaal verkrijgbaar. U kunt daarvoor een mail sturen naar , en het wordt u dan toegezonden via de mail.

Delen op socialmedia?

Ons bereikte het droevige bericht dat op vrijdag 11 oktober ons Erelid Wim Frings is overleden.

Wij zullen Wim altijd blijven herinneren als persoon die zich heeft ingezet voor de carnaval in Limburg, voor de carnavalsband met Duitse- en Belgische carnavalsverenigingen en in het bijzonder voor de carnaval in zijn Eygelshoven.

Wij wensen de familie Frings en vooral zijn echtgenote Kitty veel sterkte toe met dit verlies.

Delen op socialmedia?

Groepsfoto jubileumboek

Het bestuur van de Samewirkende Limburgse Vasteloavesvereniginge heeft tijdens haar Algemene Ledenvergadering de eerste exemplaren van het Handboek Veiligheid aan de 17 lidverenigingen uitgereikt. De presidenten en vorsten van de 17 stadscarnavalsverenigingen hebben het boek symbolisch in ontvangst genomen ter verdere verspreiding. Het bestuur van de SLV heeft het boek in haar jubileumjaar aangekondigd om organisatoren van feesten en optochten een handreiking te bieden bij de vele regels en vergunningen die noodzakelijk zijn om activiteiten te organiseren.

President Raymond Vlecken van de SLV benadrukt dat het Handboek nooit af is. “Het is een handreiking om verder te komen in het woud van regels. We hebben bij veel gemeenten en organisaties de regels opgevraagd en gebundeld omdat veiligheid hoog in het vaandel staat. Regels kunnen veranderen en daarom is dit ook een dynamisch boek dat iedereen zelf kan aanvullen. Het is een eerste stap om organisatoren op weg te helpen”, aldus Vlecken.

Vorig jaar bestond de SLV 5x11 jaar en dit Handboek Veiligheid wordt dan ook als jubileumcadeau voor velen beschouwd. Vlecken: “het is niet alleen voor onze 17 stadscarnavalsverenigingen. We stellen het ook aan andere verenigingen en de Provincie Limburg graag ter beschikking. De SLV is onder andere de Provincie Limburg voor haar ondersteuning bij de realisatie van dit unieke handboek. Daarnaast zullen we ook zorgdragen voor een digitale versie van het handboek op onze website vanaf 11 november 2019, de start van het nieuwe seizoen. Het jubileumcadeau is een blijvend cadeau waarmee de SLV wilt bijdragen aan de veiligheid bij en rondom optochten.

Delen op socialmedia?

Schermafbeelding 2019 08 02 om 09.10.55

Op 29 mei werd in Maastricht aan Thijs Brand meegedeeld dat hij in november de Orde van de Gulden Humor zal ontvangen. De heer Brand was blij verrast en zeer vereerd.

De orde van de Gulden Humor wordt uitgereikt op zaterdag 30 november in Beek. De organisatie is handen van de Baeker Pottentaote.

Delen op socialmedia?

image002

Mèt verdreet laote veer weite dat op 17 juli Ere-Prizzedent va CV de Aanhawwersj en SLV Erelid Henk Ramakers is euverleije in de laeftied van 78 jaor. De verdeensten van Henk veur de Carnaval in Meersje, mèr auch dao boete, zeen enorm en uniek. ’n Gwrat gemis veur de Aanhawwersj, zien SLV vrung, mèr boven alles zien echtgenote Tiny.

Delen op socialmedia?

daag van t vastelaovesleedje

De drie besturen van de Limburgse liedjesfestivals (het KVL, het TVK en het LVK) organiseren samen met L1 een tweede Daag van 't Vastelaovesleedje. Een bijzonder interessante dag voor ieder die zich bezig houdt met vastelaovesmuziek.

Deze dag zal plaatsvinden op zaterdag 13 april in Weert. Er zijn workshops voor tekstschrijvers en componisten, maar ook hoe je je kunt presenteren op het podium of hoe het in een studio in zijn werk gaat. Er zal bijzondere aandacht zijn voor tekst en muziek voor de jeugd.

Meer informatie en inschrijfformulieren zijn te vinden op:

https://www.stichtinglvk.nl/

Kosten: € 15,00 voor deelnemers inclusief een eenvoudige lunch.

Delen op socialmedia?

Schermafbeelding 2019 02 28 om 11.50.42

                                                                                                          Foto: Arjan Krijntjes, Sittard

Jaarlijks organiseert Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje een carnavalsavond voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten. Bijna 40 jaar. Dit jaar wachtte de organiserende vereniging na afloop daarvan een grote verrassing. 

Het bestuur van het SLV, de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge, reikte aan de muzikanten de Zilveren Buut uit. Op voordracht van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd werd deze onderscheiding toegekend op grond van grote artistieke verdiensten voor met name de vastelaovend en de cultuur in Sittard. De kapel is onlosmakelijk verbonden met de Jongerensociëteit 't Kelderke, organisatoren van 't Auw Menkesbal en tevens bedenker van 't Kanon van 't Balkon.

Delen op socialmedia?

Schermafbeelding 2019 02 28 om 11.41.07

Tijdens het vertrek van de Blauw Sjuut op maandag 25 februari, ontving Niek Bollen uit handen van de SLV een Orde van Verdienste.

Op voordracht van HVV De Winkbülle kreeg hij deze onderscheiding voor zijn vele verdienstelijke werkzaamheden binnen de vereniging. Eerst als voorzitter van de Jeugdcommissie waar hij op de basisscholen de carnaval promoot en ouders "strikt" om mee te doen met de jeugdcommissie. Na 11 jaar stopt hij en wordt hij voorzitter van de optochtcommissie met de verdienste dit tot de grootste optocht van Nederland te maken die live op L1 wordt uitgezonden. En al die jaren is hij lid van het Algemeen Bestuur van de Winkbülle. Een meer dan verdiende Orde van Verdienste.

Delen op socialmedia?

2019 02 09 Flaarisse

                                                                                                                                                                                                                          Foto: Double Eye

Tijdens de Prónkzitting op zaterdag 9 februari in de Hanenhof in Geleen, kreeg Arno Claessens van SVV De Flaarisse, uit handen van de SLV een Orde van Verdienste.

Arno is 11 jaar lid van SVV De Flaarisse en actief in vele commissies. Hij was onder andere vijf jaar voorzitter van de optochtcommissie en voorzitter van de commissie Taptoe.

Een mooie staat van dienst en derhalve een terechte voordracht van De Flaarisse voor deze Orde van Verdienste voor Arno.

Delen op socialmedia?

Schermafbeelding 2019 02 05 om 15.46.53

                                                                                                                                                                                                                                                    Foto's: Adrie Hendriks

Aan het begin van de Boonte Aovendj van De Rogstaekers op maandagavond 4 februari, werden Stefan Jacobs en Dorus van den Bosch verrast door een bezoek van het SLV bestuur.

Beiden werden door De Rogstaekers voorgedragen voor een Orde van Verdienste. Dorus is vanaf 2011 Ceremoniemeester en een meer dan bekende in het Rogstaekersrijk. Tevens begeleidde hij de Jeugdprins en adjudanten van 2008 tot 2017.

Stefan was in 2008 Stadsprins en vanaf 2008 tot 2018 lid en voorzitter van de PR-commissie en zodoende verantwoordelijk voor alle publicitaire uitingen van de Rogstaekers. Hij was lid van de financiële commissie en in de seizoenen 2015-2016  en 2016-2017 Kanseleer.

Delen op socialmedia?

Op zondag 3 februari, tijdens het oetrope van de Prins, heeft Henk de Jong op voordracht van De Tempeleers, uit handen van de SLV een Orde van Verdienste ontvangen.

Henk is al meer dan 12 jaar bestuurslid waarvan 7 jaar als President en heeft deze orde dan ook meer dan verdiend.

Delen op socialmedia?

Schermafbeelding 2019 01 21 om 15.54.10

De Närrische Eurpaïsche Gemeinschaft (NEG), het Europees samenwerkingsverband van carnavalsorganisaties waar de SLV ook lid van is, hield zaterdag 19 januari 2019 haar nieuwjaarsreceptie in Landgraaf waar oud SLV-bestuurslid Marcel Brans werd benoemd tot NEG-Ambassadeur. Aansluitend vond in themapark MondoVerde in Landgraaf het NEG-Jugendtreffen plaats waar meer dan 500 (!) jeugdige carnavalsvierders elkaar ontmoetten en een prachtig feest hadden. Confetti kent geen grenzen zoals een van de sprekers terecht meldde. Het NEG-Jugendtreffen is onder meer financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Limburg. Gedeputeerde Ger Koopmans onderstreepte het belang van internationale samenwerking op cultureel gebied waar de jeugd de toekomst heeft.

Delen op socialmedia?

Aangesloten bij

logo neg

 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00001.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00002.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00003.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00004.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00005.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00006.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00007.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00008.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00009.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00010.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00011.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00012.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00013.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00014.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00015.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00016.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00017.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00018.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00019.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00020.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00021.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00022.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00023.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00024.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00025.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00026.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00027.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00028.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00029.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00030.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00031.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00032.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00033.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00034.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00035.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00036.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00037.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00038.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00039.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00040.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00041.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00042.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00043.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00044.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00045.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00046.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00047.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00048.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00049.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00050.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00051.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00052.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00053.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00054.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00055.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00056.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00057.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00058.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00059.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00060.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00061.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00062.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00063.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00064.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00065.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00066.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00067.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00068.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00069.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00070.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00071.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00072.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00073.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00074.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00075.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00076.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00077.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00078.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00079.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00080.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00081.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00082.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00083.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00084.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00085.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00086.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00087.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00088.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00089.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00090.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00091.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00092.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00093.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00094.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00095.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00096.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00097.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00098.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00099.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00100.jpg

Downloads

  

Contact

Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge
Dr. Cl. Meulemanstraat 5 A
6418 PC Heerlen
Contactformulier

Agenda activiteiten

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.