Groepsfoto jubileumboek

De presidenten en vorsten van de 17 stadscarnavalsverenigingen hebben het boek symbolisch in ontvangst genomen ter verdere verspreiding. Het bestuur van de SLV heeft het boek in haar jubileumjaar aangekondigd om organisatoren van feesten en optochten een handreiking te bieden bij de vele regels en vergunningen die noodzakelijk zijn om activiteiten te organiseren.

President Raymond Vlecken van de SLV benadrukt dat het Handboek nooit af is. “Het is een handreiking om verder te komen in het woud van regels. We hebben bij veel gemeenten en organisaties de regels opgevraagd en gebundeld omdat veiligheid hoog in het vaandel staat. Regels kunnen veranderen en daarom is dit ook een dynamisch boek dat iedereen zelf kan aanvullen. Het is een eerste stap om organisatoren op weg te helpen”, aldus Vlecken.

Vorig jaar bestond de SLV 5x11 jaar en dit Handboek Veiligheid wordt dan ook als jubileumcadeau voor velen beschouwd. Vlecken: “het is niet alleen voor onze 17 stadscarnavalsverenigingen. We stellen het ook aan andere verenigingen en de Provincie Limburg graag ter beschikking. De SLV is onder andere de Provincie Limburg voor haar ondersteuning bij de realisatie van dit unieke handboek. Daarnaast zullen we ook zorgdragen voor een digitale versie van het handboek op onze website vanaf 11 november 2019, de start van het nieuwe seizoen. Het jubileumcadeau is een blijvend cadeau waarmee de SLV wilt bijdragen aan de veiligheid bij en rondom optochten.

 

TERUG NAAR ARCHIEF 2019