De ‘Gulden Humor’, de hoogste Limburgse vastelaovesorde, wordt sinds 1962 toegekend aan personen die een significante bijdrage hebben geleverd aan de bevordering van de levensblijheid, humor en vastelaovend in de provincie Limburg. De SLV eert met deze onderscheiding individuen die, buiten commerciële belangen, een positieve impact hebben gemaakt op de vastelaovend en die een brede bekendheid genieten binnen de provincie.

Helaas moet Minister Paul de eer aan zich voorbij laten gaan en zal zij niet aanwezig zijn bij de uitreiking. De minister krijgt wekelijks vele verzoeken voor optredens en werkbezoeken en moet hierbij zorgvuldige keuzes maken, gezien haar volle politieke en bestuurlijke agenda. Het Ministerie waardeert de inzet en de betrokkenheid van de SLV en deelt de vreugde voor het erkennen van de verdiensten van de heer Bovens. Ook feliciteert zij hem met deze bijzondere onderscheiding. De waardering voor cultuur en de ondersteuning van tradities zijn immers van groot belang en dragen bij aan de sociale cohesie en gemeenschapszin in de samenleving.

Het team Publieke Optredens en Werkbezoeken en de Directie Communicatie van het Ministerie wensen de SLV en de heer Bovens een prachtige en gedenkwaardige uitreiking en hopen dat de dag vervuld zal zijn met vreugde, humor en verbondenheid.