Na vijf jaar ervaringen opdoen en experimenteren met etalages in de Hamstraat en de Heilige Geeststraat én 2 keer een uitgebreide invulling van een tijdelijke expositieruimte aan de Hamstraat, gaat D’n Uul in haar 8x11-jubileumjaar een grote stap verder. Voor de komende jaren wordt op het adres Hamstraat 19 een permanent museum geopend waar de historie van D’n Uul en de ‘Remunjse Vastelaovend’ geëxposeerd zal worden. Daarnaast is er ruimte voor de Uule-Fanshop waar mensen allerlei merchandise van D’n Uul kunnen kopen. Ook kunnen Uuleleden hier terecht voor het ophalen van entreekaarten, ’t Zjwetskammezaol, de Uulewapper, specifieke jubileum-attributen en nog veel meer.

In de tentoonstelling komen diverse onderdelen van de ‘Remunjse vastelaovend’ aan bod. Dit jaar natuurlijk aandacht voor het 8x11-jubileum. Een tweede speciale onderwerp zijn de 7 jubileumprinsen uit het verleden. Allerlei attributen uit hun prinselijk jubileumjaar, uit het archief of tijdelijke in bruikleen gegeven door henzelf, hun echtgenotes, kinderen of kleinkinderen. Veel herinneringen uit de zeven jubileumjaren zijn bijeen gebracht. Daarnaast is er uiteraard aandacht en ruimte voor andere onderdelen van de carnavalscultuur en de historie van D’n Uul. Vanaf de oprichting, de 11de van de 11de 1936, is er in de loop van de tijd veel verzameld en opgeborgen in ons Uule-archief, dat nu voor iedereen te bewonderen valt.

Vastelaovesmeziek, want zonder Vastelaovesmuziek is er geen Vastelaovend mogelijk.
Unieke documenten zoals het onlangs opgedoken ‘leedjesbeukske’ uit 1937 waarin de drie winnende slagers van het eerste Uulejaar zijn afgedrukt. Compleet met de partituur. Zoals de winnende sjlager uit het eerste Uule-seizoen ‘D’n Uul dae reup oehoe’ door Harie Loontjes. Vandaag de dag nog steeds het herkenningslied van D’n Uul dat overal waar het Uule-Gezelschap binnentrekt te horen is. Even uniek, een leedjesboekje van een jaar later 1938, dat het archief onlangs geschonken kreeg door de dochter van Harie Loontjes.

Wisseltentoonstellingen.
Regelmatig zal binnen het museum een deel van de tentoonstelling veranderen. Kortom; Nog nooit zijn zoveel memorabilia van Uule-Prinsen bijeengebracht. Dat alles maakt een bezoek aan dit stukje Vastelaovescultuur meer dan de moeite waard.

Opening en openingstijden: Zaterdagen vanaf 11 januari tot de Vastelaovend. De in het museum aanwezige Uuleleden kunnen de bezoekers veel vertellen over de Vastelaovend maar ook over de plaats van dit volksfeest in de Roermondse historie. Voorlopig is de museumruimte alle zaterdagen tot de carnavalsdagen van 10.30 tot 16.00 uur geopend. Ook de rest van het jaar zal dit museum op bepaalde tijden geopend zijn. Onder het motto ‘’t is neet nieks mer waal veur nieks’ is de entree gratis. Voor groepen is er de mogelijkheid, tegen een kleine vergoeding, op afspraak, de presentatie te komen bekijken, eventueel in combinatie met een korte speciale Vastelaoves-rondleiding in en om het Uule-museum.