Wiel Vestjens en Annie en de Gouden Narrenkap

Dit hebben de lidverenigingen van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge (SLV) unaniem op hun vergadering van maandag 15 mei besloten. De Gouden Narrenkap wordt om de vier jaar uitgereikt.

Wiel Vestjens (29 februari 1936) zal bij die gelegenheid ook worden opgenomen in de Broederschap van Gouden Narrenkapdragers. Wiel Vestjens wordt met deze onderscheiding geëerd vanwege zijn langjarige verdiensten voor de Venlose en Limburgse vastelaovend als zanger en buuttereedner. Sinds begin jaren zestig van de vorige eeuw is Wiel Vestjens actief, nu dus al 5 x 11 jaar optredend op de Limburgse podia. Hij is een begenadigd zanger die vijf keer het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoeur (LVK) wist te winnen met zijn zangmaat Hay Crompvoets en in 2000 samen met Gé Deenen. Hiermee is Wiel de meest succesvolle deelnemer van het LVK.

Man van het Volk
In 1976 won Wiel de leedjesaovend in Venlo met het in heel Limburg bekende lied “As de sterre, dao baove straole”.

De nominatie van Wiel Vestjens is de erkenning voor een man van het volk met een warme glimlach naar alles en iedereen. Hij staat klaar om de mensen in alle lagen van de bevolking te vermaken. Dat kan hij nog steeds, maar gezien zijn leeftijd nu een tandje lager.

Feestprogramma
Het feestprogramma op 25 november in Tegelen wordt georganiseerd door Vastelaovesgezelsjap d’n Oeles. “Het programma staat in de steigers en is veelbelovend. Een prachtige gelegenheid om te genieten van de veelkleurigheid van het Limburgse carnaval”, aldus de president Raymond Vlecken van de SLV.

Eerdere Gouden Narrenkap dragers zijn o.a. Pierre Cnoops, De Globetrotters, Sjef Diederen, Beppie Kraft en Thei en Marij. In 2013 werd de onderscheiding uitgereikt aan Ummer d’r Neaver.

 

TERUG NAAR ARCHIEF 2017