Aan Frans Theunisz wordt namens de 17 SLV-lidverenigingen de Orde van de Gouden Narrenkap uitgereikt. De Gouden Narrenkap wordt uitgereikt aan een persoon of een groep van personen die zich als vastelaovesartiest(en) gedurende langere tijd bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Limburgse vastelaovend.

Theunisz heeft een omvangrijk Limburgs muziek repertoire gemaakt. Voor zijn totale ouvre wordt hem de Gouden Narrenkap toegekend.
  • 5 lp's (onder andere De Nachraove, Ammesasie, Rundsje Roontelum)
  • 7 album-cd's (onder andere Hoppa, Aon de geng, Het beste van De Nachraove, Polonaise)
  • 3 lp-singles (Venile, Sjoggel, Nachraove)
  • 20 cd-singles
  • 2 dvd's (onder andere Nachraove op volle toeren)
  • duet met karel verspaget "door dik en dun"
  • duet met Huub Stapel "Vastelaovend same"

Frans Theunisz werd eerder benoemd als ereburger van diverse steden, ontving vele (o.a een koninklijke) onderscheidingen. Zo is hij o.a. ridder van de Tempeleers uit Maastricht, nachtburgemeester en cultureel ambassadeur van diezelfde stad. Ook doet Theunisz veel voor goede doelen in Maastricht. Het laureaat wordt op 26 november in Gennep uitgereikt tijdens een feestelijke middag en avond die door SLV-lidvereniging ‘t Bombakkes georganiseerd wordt. De Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge heeft tot doelstelling het in stand houden en bevorderen van de carnaval als een uiting van levende volkscultuur en folklore in Limburg. Carnaval is een belangrijk onderdeel van ons Limburgs immaterieel erfgoed; liedjes, verhalen, dialecten, rituelen, gebruiken en tradities. Bij de SLV zijn de zeventien grootste en oudste stadsvastelaovesverenigingen van Limburg aangesloten.

Bekijk ook het filmpje op Facebook: https://fb.watch/eSdRsVWPKr/

 

 Terug naar index nieuws