De rasbestuurder en politicus neemt deze hoogste vastelaovendonderscheiding in ontvangst tijdens de officiële uitreiking op 24 november 2018 in Eygelshoven en zal daarna worden opgenomen in de Broederschap van Gulden Humordragers

Dit hebben de lidverenigingen van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) unaniem op maandag 28 mei tijdens de jaarvergadering te Sittard besloten.

Limburger pur sang met “ ee richtig Vastelaoveshart”.

De laureaat Timmermans (6 mei 1961 Maastricht) wordt met deze hoogste onderscheiding geëerd vanwege zijn uitzonderlijke bindende kwaliteiten en zijn welbespraaktheid die mondiale waardering kent, waarbij hij een groot relativeringsvermogen laat zien. Hierbij ontbreekt ruimte voor de lach en de traan zeker niet.

Zijn eerste stappen binnen de Vastelaovend werden als rasechte Bernardijn in Heerlen gezet.

Als Eurocommissaris in het Europees parlement kenmerkt onze laureaat zich als ‘verbinder’. Dat is een eigenschap die binnen de SLV ook hoog in het vaandel staat; de SLV verbindt de Vastelaovend in Limburg!

Frans Timmermans is en blijft boven alles Limburger en straalt de Limburgse levensvreugde uit. Hij vertoeft vaak in Limburg om te genieten van onze levensstijl. Hij is begaan met het Limburgs voetbal en met name Roda JC, maar ook het jaarlijkse Pinkpop-festival en onze Limburgse Vastelaovend.

Laureaat Frans Timmermans staat bekend om zijn zorgvuldige, respectvolle en humoristische woordkeuze. Hij weet precies de juiste toon te zetten op de juiste momenten. Hij weet mensen te motiveren. Dat zijn waarden die wij als SLV-verenigingen nodig hebben om onze Vastelaovend  in stand te houden.

Feestprogramma

Het feestprogramma op 24 november in Eygelshoven wordt georganiseerd door de SLV lidvereniging KV Burgerlust.

Eerdere Gulden Humordragers zijn oa: Charles Eyk, Toon Hermans, Godfried Bomans, Joseph Luns, Jan Smeets, Erica Terpstra, Maria van der Hoeven, LVK, Gilde Blauw Sjuut, Limburgs Schuttersgilde.

 

TERUG NAAR ARCHIEF 2018